sobota 15. června 2013

Lesní školka v Chuchli




Dneska jsem konečně po dlouhé době vyrazila na kole za přírodou. Bylo krásné počasí, tak akorát teplo, tak akorát chladno a proto se nám jelo moc příjemně. Cíl naší cesty byl chuchelský zoo koutek a také samozřejmě přilehlý stánek s růžovou limčou a zmrzlinou, kterou jsme si po vyšlápnutém kopci opravdu zasloužili.

Chuchelský zoo koutek je krásný projekt občanského sdružení Mezi stromy, jehož hlavním cílem je podpora zdravého životního stylu dětí a rozšiřování jejich vědomí o zvířatech, přírodě a sounáležitosti s ní.
Zoo koutek najdete v Chuchelském háji, který je ideálním místem na projížďku na kole nebo procházku s dětmi a psem, zvlášť proto, že na ně na konci čeká zmrzlina a spousta zvířátek, takže můžete děti správně namotivovat.

http://www.mezi-stromy.cz/LMKCH/images/LMK_
oslava_l/_MG_6797.JPG
„Ze zvířat je zde k vidění třeba jezevec lesní, rys ostrovid, rys karakal, mýval severní, psík mývalovitý, kuna skalní, liška obecná, sova pálená, krkavec velký nebo káně lesní. Ve výbězích jsou dále například srnci, daňci nebo mufloni, ale také ovce a kozy. Zoo koutek dále slouží i jako útočiště pro opuštěná mláďata a raněná zvířata.“ http://www.mezi-stromy.cz

Dále tam najdete dětskou dílničku, hřiště nebo i divadélko. Pro děti je tam připravován buď dopolední nebo i odpolední program, takže když je hezké počasí mohou strávit venku klidně celý den.


Ovšem malá zoo nemusí být cílem cesty jen pro rodiny s dětmi, je to hezké odpočinkové místo pro sportovce nebo jako veselé překvapení pro vaší polovičku. Až bude hezky, neváhejte a běžte na procházku, zvířátka pobaví i potěší a pokud nemáte rádi zvířátka, můžete si tam dát třeba párek a pivo.

Vaše Adriana :-)

3 komentáře:

  1. Milan.Radši zvířatka.No a v Liberci je výstava Albrechta Durera

    OdpovědětVymazat
  2. Kam se nám ta Adriana zatoulala.Jestli ještě žije?

    OdpovědětVymazat
  3. Taky se už nemůžu dočkat nového článku :)

    OdpovědětVymazat